VOORPAGINA
ALLE SITES
INLOGGEN
REGISTREREN
SUGGESTIES
FORUM

Wat te zien en te doen in Den Bosch tijdens een dagje uit?


NL sectie's:
- Wereld
- Buitenland
- Binnenland
- Sport nieuws
    - Voetbal nieuws
    - Formule 1 nieuws
    - Wielrennen
    - Ajax nieuws
    - Feyenoord nieuws
    - PSV nieuws
- Economie
- Wetenschap
- Showbiz/Media
- Computer nieuws
- Gaming nieuws
    - PS4 nieuws
    - PS3 nieuws
    - Xbox One nieuws
    - Xbox 360 nieuws
- Hardware nieuws

Wat te zien en te doen in Den Bosch tijdens een dagje uit?Nu het dagelijks leven alsmaar duurder wordt, zit een tripje naar het buitenland er niet meer voor iedereen in. Gelukkig is Nederland ook hartstikke mooi om te ontdekken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een dagje (of weekend) Den Bosch?

Den Bosch is een hele diverse stad waar van alles te zien en te doen is voor de diverse bezoeker. Maak bijvoorbeeld een rondvaart met Rederij Wolthuis of boek een workshop Bossche bollen maken!

Boek een privé-wandeling met gids om de stad te leren kennen

Den Bosch is een historische stad die je het beste lopend kunt verkennen. Op die manier kom je namelijk bij de geheime plekjes die je anders zou missen. Daarbij zijn de meeste bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar te bekijken, dus kun je eenvoudig een wandeling maken waarbij je meerdere hoogtepunten aan doet.

Wil je de stad en de geschiedenis ervan écht goed leren kennen? Dan is het aan te raden om een privé-wandeling te boeken met een gids die je alles kan vertellen over de historie en het heden van Den Bosch. Op die manier kom je veel meer te weten dan wanneer je zelf op pad zou gaan; dat is wel zo leuk tijdens een dagje of weekendje weg in eigen land.

Workshop Bossche Bollen maken in Den Bosch

Wat er uiteraard niet mag ontbreken aan een dagje Den Bosch zijn Bossche Bollen! Naast het eten van deze lekkernij (wat absoluut een must is) is het mogelijk om zelf Bossche Bollen te maken. Dat kan tijdens een workshop die je met een groepje vanaf 6 personen al kunt boeken. Doe dit vooraf zodat je zeker weet dat er plek is voor jullie.

Samen met de mensen met wie je bent leer je de kneepjes van het vak en maak je je eigen Bossche Bollen. Wat extra leuk is, is dat je hierbij ook meer leert over de geschiedenis van de lekkernij. Natuurlijk mag je je eigen gemaakte bollen na afloop lekker opeten of meenemen naar huis én krijg je het recept mee zodat je thuis nog eens aan de slag kunt gaan.

Ontdek Den Bosch vanaf het water met Rederij Wolthuis

Net zoals de stad lopend bekijken een echte aanrader is, is het ook leuk om Den Bosch vanaf een andere kant te bekijken, namelijk vanaf het water. Boek daarom een rondvaart met Rederij Wolthuis om Den Bosch op een hele unieke manier te leren kennen. Tijdens zo'n boottrip leer je alles over het verleden van de stad én het belang van water voor deze handelsstad.

Zo'n rondvaart is ook ideaal wanneer je op zoek bent naar een leuk en bijzonder bedrijfsuitje in Den Bosch. Bij Rederij Wolthuis zijn er namelijk verschillende arrangementen te boeken zoals een gezellige borrel of een leuke pubquiz inclusief eten en drinken. Goed om te weten: je kunt zowel kiezen voor een reguliere rondvaart als voor een privé-boottocht zoals de BBQ boot of de Borrelboot. Zo combineer je het beste van twee werelden tijdens je dagje weg.

Bezoek de Sint Jan met een rondleiding door de kathedraal

Een van dé bezienswaardigheden van Den Bosch is de Sint Janskathedraal aan de Parade. Deze prachtige oude kathedraal is een van de best onderhouden monumenten van heel Nederland. Daarom mag een bezoekje aan dit gebouw zeker niet ontbreken wanneer je in Den Bosch bent. Ga voor een rondleiding door de kathedraal en kom alles te weten over de geschiedenis van dit bijzondere gebouw.

Wist je dat je de Sint-Janstoren van de kathedraal ook kunt beklimmen? Tijdens je beklimming kom je langs het indrukwekkende carillon en het uurwerk van de kathedraal. Maar: dat is niet de enige reden om alle trappen hier te verslaan. Wat dacht je van het bizar mooie uitzicht over Den Bosch? Alleen daarom moet je de Sint-Janstoren al eens beklommen hebben.

Nog een workshop: Brabantse worstenbroodjes maken

Van al dat klimmen en rondkijken krijg je trek. Naast een workshop Bossche Bollen kun je in Den Bosch kiezen voor een workshop Brabantse worstenbroodjes maken. Iedere Brabander kent ze en waarschijnlijk heb je ze ook wel eens gehad - zelfs wanneer je boven de rivieren in Nederland woont. Deze lekkere broodjes staan namelijk op de nationale lijst van immaterieel erfgoed van UNESCO. Hoe grappig is dat?

Daarom is het extra leuk en extra lekker om een workshop Brabantse worstenbroodjes te volgen. Tijdens zo'n workshop werk je in tweetallen en maak je per persoon twee worstenbroodjes. Uiteraard leer je meer over de techniek en de historie van deze lekkernij. De broodjes neem je mee (of eet je op) inclusief het recept om zelf thuis te gaan bakken. Dat is naast een boottochtje met Rederij Wolthuis, het beklimmen van de Sint-Janstoren en een wandeling dé activiteit om je dag of weekend in deze stad compleet te maken.
 Persoonlijke sites:
Geen persoonlijke sites

Actueel Nieuws:

Voetbal nieuws:
Eredivisie:

Voetbal nieuws:

Overige Sporten:

Gaming:

Politiek:

Bedrijven:

Computer, Gadgets & Internet:

Algemeen Nieuws:

TV / Media / Muziek:

Landen / Gebieden:

Provincies:

Steden:

Steden buitenland:

Overige Subsectie's:

En verder...
Copyright © 2001-2023 - Headliner.nl - Content & Design: Splendense - cookie instellingen
Wat te zien en te doen in Den Bosch tijdens een dagje uit? Headliner: Het laatste en meeste Wat te zien en te doen in Den Bosch tijdens een dagje uit? verzameld!