VOORPAGINA
ALLE SITES
INLOGGEN
REGISTREREN
SUGGESTIES
FORUM

Prijs tweedehands auto’s stijgt naar ongekende hoogte


NL sectie's:
- Wereld
- Buitenland
- Binnenland
- Sport nieuws
    - Voetbal nieuws
    - Formule 1 nieuws
    - Wielrennen
    - Ajax nieuws
    - Feyenoord nieuws
    - PSV nieuws
- Economie
- Wetenschap
- Showbiz/Media
- Computer nieuws
- Gaming nieuws
    - PS4 nieuws
    - PS3 nieuws
    - Xbox One nieuws
    - Xbox 360 nieuws
- Hardware nieuws

Prijs tweedehands auto’s stijgt naar ongekende hoogteWaar de prijs van een gemiddelde tweedehands auto de laatste jaren enorm is gedaald, zien we dat dit nu juiste de andere kant op gaat. De prijs van een gemiddelde tweedehands auto is namelijk hoger dan voorheen. Waar een reguliere normaliter in waarde daalt, is de kans vrij groot dat je tweedehands auto die je een aantal jaren geleden hebt gekocht nauwelijks in waarde is gedaald. Hierbij moet je er wel rekening mee houden dat door de inflatie ook je koopkracht minder is geworden, dus je er per saldo niet direct beter op bent geworden. Echter is het voor de mensen die nu een tweedehands auto willen kopen een heel ander verhaal, maar wat de reden hiervan is, vertellen we je in dit artikel.

Mensen hebben minder te besteden

De voornaamste reden dat de markt voor tweedehands auto's zo ontzettend populair is geworden, is omdat de mensen simpelweg minder te besteden hebben. Door alle ontwikkelingen rondom de pandemie en ook de situatie in Oekraïne, heeft ervoor gezorgd dat de prijzen enorm zijn gestegen. Dit heeft ervoor gezorgd dat de markt voor occasions werkelijk waar is ontploft, met als gevolg dat er meer vraag was dan aanbod, wat de prijzen nogmaals enorm heeft doen stijgen. Het is daarom dus ook niet heel vreemd dat het aanbod tweedehands auto's de voorbije jaren is gedaald en de prijzen zijn gestegen. Het feit dat mensen minder te besteden hebben zien we ook terug in het aantal mensen die via De Vereende een autoverzekering afsluiten. Dit is een verzekering voor mensen die bijvoorbeeld geroyeerd zijn bij hun verzekeraar door wanbetaling of andere zaken.

Minder nieuwe auto’s geproduceerd

Als gevolg van een enorm chiptekort wereldwijd, kwam de productie van nieuwe auto’s enorm onder druk te staan. Waar mensen natuurlijk wel een auto nodig hadden, kozen steeds meer mensen ervoor om een tweedehands auto aan te schaffen. Je kunt je dus wel voorstellen wat dit heeft gedaan met de markt. Omdat het aanbod nieuwe auto’s schaarser werd en ook de markt voor tweedehands auto’s door het dak schoot, ontstond er een wereldwijd probleem. Een probleem dat natuurlijk niet zomaar opgelost werd. Gelukkig lijkt er inmiddels weer licht aan het einde van de tunnel en zien we de productie van nieuwe auto’s weer aardig op het niveau van voor dit hele gebeuren.

Ook verzekeraars merken het

Kies je voor een tweedehands auto, dan is de kans vrij groot dat je kiest voor een WA of WA+ verzekering bij Alpina. Omdat de markt voor tweedehands auto’s zo enorm door het dak ging, zagen ook verzekeraars dit terug in de keuzes bij hun klanten. Waar normaal het percentage Allrisk verzekering natuurlijk een stuk hoger lag, bleek dit de voorbije twee jaar wat lager te zijn. Het is daarom dus ook logisch dat ook verzekeraars te maken krijgen met enorme prijsstijgingen, met de door de stijgende prijs van auto’s en onderdelen, maar ook door het verschuiven van het aandeel verzekeringen. Kortom, dat de markt voor tweedehands auto’s de afgelopen jaren enorm is toegenomen dat is een ding wat zeker is. Maar hoe dit zich in de toekomst verder zal ontwikkelen, daar valt natuur (nog) niets zinnigs over te zeggen.
 Persoonlijke sites:
Geen persoonlijke sites

Actueel Nieuws:

Voetbal nieuws:
Eredivisie:

Voetbal nieuws:

Overige Sporten:

Gaming:

Politiek:

Bedrijven:

Computer, Gadgets & Internet:

Algemeen Nieuws:

TV / Media / Muziek:

Landen / Gebieden:

Provincies:

Steden:

Steden buitenland:

Overige Subsectie's:

En verder...
Copyright © 2001-2023 - Headliner.nl - Content & Design: Splendense - cookie instellingen
Prijs tweedehands auto’s stijgt naar ongekende hoogte Headliner: Het laatste en meeste Prijs tweedehands auto’s stijgt naar ongekende hoogte verzameld!