VOORPAGINA
ALLE SITES
INLOGGEN
REGISTREREN
SUGGESTIES
FORUM

Met deze tips creëer jij een onderhoudsvriendelijke voortuin


NL sectie's:
- Wereld
- Buitenland
- Binnenland
- Sport nieuws
    - Voetbal nieuws
    - Formule 1 nieuws
    - Wielrennen
    - Ajax nieuws
    - Feyenoord nieuws
    - PSV nieuws
- Economie
- Wetenschap
- Showbiz/Media
- Computer nieuws
- Gaming nieuws
    - PS4 nieuws
    - PS3 nieuws
    - Xbox One nieuws
    - Xbox 360 nieuws
- Hardware nieuws

Met deze tips creëer jij een onderhoudsvriendelijke voortuinHoewel je regelmatig artikelen voorbij ziet komen over het creëren van een gezellige en rustgevende achtertuin. Is de voortuin altijd een beetje een ondergeschoven kindje. De voortuin heeft stiekem een behoorlijke impact op de eerste aanblik van jouw woning. Je wil er dan ook voor zorgen dat deze er netjes en verzorgd bij ligt. Hoewel een onderhoudsvrije tuin niet bestaat, kun je wel verschillende maatregelen nemen om de tuin zo onderhoudsvriendelijk mogelijk te maken. Op deze manier ligt jouw tuin er altijd netjes bij en zorg je voor een nette eerste aanblik van jouw woning. Daarom delen wij onze beste tips voor het creëren van een onderhoudsvriendelijke tuin.

Ga voor een groene voortuin met kunstgras

Kunstgras is een stuk onderhoudsvriendelijker dan natuurlijk gras. Dit komt omdat je het geen water hoeft te geven, niet hoeft te maaien of verticuteren en omdat het een lange levensduur heeft. Hoewel kunstgras ontzettend onderhoudsvriendelijk is, is het niet onderhoudsvrij. Het is namelijk belangrijk om kunstgras af en toe schoon te maken. Dit kun je heel eenvoudig doen met een sopje en een bezem. Op Grasexpert kun je alle informatie vinden betreffende de verschillende mogelijkheden voor kunstgras.

Bestrating heeft meer onderhoud nodig dan je denkt

Een onderhoudsvriendelijke tuin begint met bestraten, dat is wat veel mensen denken. Een aantal tegels in de voortuin, en klaar! Helaas is het tegenovergestelde waar. Tegels zijn namelijk helemaal niet zo onderhoudsvriendelijk als veel mensen denken. Dit komt omdat tegels gevoelig zijn voor aanslag die je moet verwijderen om gladheid te voorkomen. Om dit te voorkomen kun je tegels impregneren, maar dat moet je jaarlijks herhalen. Daarnaast kan er veel onkruid gaan groeien tussen de kieren van tegels. Onkruid zorgt voor veel onderhoud omdat het verwijderd moet worden. Bestrating is dus zeker niet zo onderhoudsvriendelijk als iedereen denkt.

Behoud het overzicht in jouw tuin

Het is belangrijk om overzicht te behouden in jouw tuin. Wanneer jouw tuin een mengelmoes is van tegels, gras, planten en potten wordt het al snel erg rommelig. Al deze elementen hebben ook weer ander onderhoud nodig waardoor je straks toch weer lange tijd met de tuin bezig bent. Dat wilde je nou juist voorkomen. De beste indeling van een tuin is tweederde groen en een derde bestrating. Kies altijd voor grote elementen, deze zijn een stuk onderhoudsvriendelijker dan allemaal kleine losse elementen.

Zorg ervoor dat regenwater afgevoerd kan worden

Dit is een onderdeel van een onderhoudsvriendelijke tuin dat vaak vergeten wordt. Wanneer een tuin te vochtig blijft na een flinke regenbui is dat een broedplaats voor algen en groene aanslag. Het is daarom ontzettend belangrijk om ervoor te zorgen dat regenwater gemakkelijk uit de tuin afgevoerd kan worden. Dit kun je doen door bijvoorbeeld infiltratiekratten onder de grond te installeren. Deze zorgen ervoor dat er meer water opgevangen kan worden in jouw tuin dat vervolgens geleidelijk weer teruggeven wordt.
Kies voor vier seizoenen planten
De keuze van bloemen en planten heeft een grote impact op de onderhoudsvriendelijkheid van jouw tuin. Veel mensen denken dat het kiezen voor planten en bloemen automatisch staat voor veel onderhoud. Dat hoeft echter helemaal niet waar te zijn. Door te kiezen voor vier seizoenen planten kun je elk seizoen van het jaar van dezelfde planten genieten. Hierdoor hoef je niet elk seizoen planten uit de tuin te verwijderen en nieuwe te gaan poten en is het ook nog eens een stuk budgetvriendelijker. Een aantal veel voorkomende vier seizoenen planten zijn; hortensia’s, kattenkruid of hagen.

Vermijd sierpotten

Hoewel een grote robuuste pot heel mooi staat in de voortuin is het niet bepaald onderhoudsvriendelijk. Je moet de planten namelijk allemaal apart in de potten poten. Vervolgens moet je ze allemaal apart water geven en bemesten, en moet je ze misschien ook nog gaan verpotten. Een behoorlijk tijdrovend klusje dus planten in potten. Je kunt er daarom beter voor kiezen om planten direct in de grond te poten en hierbij te kiezen voor bodembedekkers. Bodembedekkers zijn lage planten die breed uitgroeien in de tuin. Hierdoor krijgt onkruid minder kans om te groeien en is het ook niet zo zichtbaar. Let er wel op dat je bodembedekkers koopt die passen bij jouw tuin. Je hebt bodembedekkers die het goed doen in een zonnige omgeving of bodembedekkers die juist liever in de schaduw staan.

Door de juiste keuzes te maken bij het ontwerpen van jouw tuin, creëer je eenvoudig een onderhoudsvriendelijke voortuin. Zo blijft er genoeg tijd en ruimte voor jou over om dingen te doen waar je echt blij van wordt zoals het lezen van een goed boek of het up to date blijven dan het laatste nieuws.
 Persoonlijke sites:
Geen persoonlijke sites

Actueel Nieuws:

Voetbal nieuws:
Eredivisie:

Voetbal nieuws:

Overige Sporten:

Gaming:

Politiek:

Bedrijven:

Computer, Gadgets & Internet:

Algemeen Nieuws:

TV / Media / Muziek:

Landen / Gebieden:

Provincies:

Steden:

Steden buitenland:

Overige Subsectie's:

En verder...
Copyright © 2001-2023 - Headliner.nl - Content & Design: Splendense - cookie instellingen
Met deze tips creëer jij een onderhoudsvriendelijke voortuin Headliner: Het laatste en meeste Met deze tips creëer jij een onderhoudsvriendelijke voortuin verzameld!