VOORPAGINA
ALLE SITES
INLOGGEN
REGISTREREN
SUGGESTIES
FORUM

In welke situaties zijn verborgen camera’s geoorloofd?


NL sectie's:
- Wereld
- Buitenland
- Binnenland
- Sport nieuws
    - Voetbal nieuws
    - Formule 1 nieuws
    - Wielrennen
    - Ajax nieuws
    - Feyenoord nieuws
    - PSV nieuws
- Economie
- Wetenschap
- Showbiz/Media
- Computer nieuws
- Gaming nieuws
    - PS4 nieuws
    - PS3 nieuws
    - Xbox One nieuws
    - Xbox 360 nieuws
- Hardware nieuws

In welke situaties zijn verborgen camera’s geoorloofd?

Wanneer je wel een verborgen camera mag ophangenBen jij benieuwd in welke situaties je een spy camera mag ophangen, waar je hierbij rekening mee moet houden en wat de regels zijn omtrent het gebruik van de spy camera?
Het is strafbaar om zomaar een camera te plaatsen. Dit kan je namelijk een celstraf van 2 maanden opleveren, Een camera ophangen vereist enige voorbereiding en deze zomaar ergens ophangen mag dus niet. Ook mogen mensen in kantoor- en werkruimtes helemaal niet gefilmd worden. Er zijn echter situaties waarin het filmen middels een spy camera wel toegestaan is. Hier vertellen wij je in dit artikel meer over. Lees snel verder voor meer informatie.

Alleen spy camera als dit echt noodzakelijk is

Als je een spy cam wilt gebruiken, mag dit alleen als dit echt noodzakelijk en gerechtvaardigd is. Een spy camera mag alleen worden ingezet als deze een bedrijf, waaronder de klanten en het personeel hiervan, beveiligen. De noodzaak om een spy cam in te zetten is hoger als er vaak in het bedrijf of in het winkelpand wordt ingebroken. Dit betekent alsnog niet dat je maar mag filmen als er een groot belang is, want je moet allereerst bekijken of er nog andere manieren zijn om je bedrijf te beveiligen die de privacy van je medewerkers en klanten niet schenden. Ook moet je altijd aangeven dat je gebruikmaakt van zichtbare- en onzichtbare beveiliging. Daarnaast moet je nog andere veiligheidsmaatregelen nemen. De beelden mogen maar 28 dagen bewaard worden en kunnen tot die tijd gebruikt worden als bewijsmateriaal na een incident.

Slechts tijdelijk filmen met een spy cam

Er is een uitzondering op aangeven dat je gebruik maakt van een camera. Wanneer je bijna zeker weet dat er op jouw bedrijf wordt gestolen, is het niet verboden om een verborgen camera te plaatsen. Dit is wellicht een inbraak op de privacy van de werknemer, maar dit is dan voor de goede zaak. Je doet dit om bewijsmateriaal te verzamelen, zodat je zeker weet dat de werknemer schuldig is aan diefstal of een ander vergrijp. Let wel op dat een spy cam slechts tijdelijk ingezet mag worden en niet geplaatst mogen worden in toiletten en kleedkamers.

Wil jij een spy cam inzetten, omdat je een vermoeden hebt dat er wordt gestolen in jouw bedrijf? Bekijk dan eens de website van spy shop voor diverse soorten spy cams.
 Persoonlijke sites:
Geen persoonlijke sites

Actueel Nieuws:

Voetbal nieuws:
Eredivisie:

Voetbal nieuws:

Overige Sporten:

Gaming:

Politiek:

Bedrijven:

Computer, Gadgets & Internet:

Algemeen Nieuws:

TV / Media / Muziek:

Landen / Gebieden:

Provincies:

Steden:

Steden buitenland:

Overige Subsectie's:

En verder...
Copyright © 2001-2023 - Headliner.nl - Content & Design: Splendense - cookie instellingen
In welke situaties zijn verborgen camera’s geoorloofd? Headliner: Het laatste en meeste In welke situaties zijn verborgen camera’s geoorloofd? verzameld!