VOORPAGINA
ALLE SITES
INLOGGEN
REGISTREREN
SUGGESTIES
FORUM

Hoe verduurzaam ik mijn woning?


NL sectie's:
- Wereld
- Buitenland
- Binnenland
- Sport nieuws
    - Voetbal nieuws
    - Formule 1 nieuws
    - Wielrennen
    - Ajax nieuws
    - Feyenoord nieuws
    - PSV nieuws
- Economie
- Wetenschap
- Showbiz/Media
- Computer nieuws
- Gaming nieuws
    - PS4 nieuws
    - PS3 nieuws
    - Xbox One nieuws
    - Xbox 360 nieuws
- Hardware nieuws

Hoe verduurzaam ik mijn woning?

We zijn ons allemaal bewust van de stand van het milieu. Dit motiveert velen om toch een eigen steentje bij te dragen aan het verminderen van de enorme uitstoot die we met z’n allen produceren. Daarnaast raken de fossiele brandstoffen waarover we beschikken in rap tempo op. We zullen allemaal kleine aanpassingen moeten maken om dit te kunnen veranderen. Een eerste stap kun je zetten door het verduurzamen van jouw woning. Zelf groene energie opwekken kan op verschillende manieren. Zo heb je de mogelijkheid om een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp te laten plaatsen. Gelukkig steunt de overheid deze overstap ook, daarom zijn er verschillende financiële compensatieregelingen getroffen voor mensen die willen investeren in duurzaamheid.

Zonnepanelen

Je ziet zonnepanelen steeds vaker op de daken van gebouwen. De panelen zorgen ervoor dat het zonlicht wordt opgenomen zodat het omgezet kan worden naar bruikbare energie. Het is dus de bedoeling dat de panelen tactisch geplaatst worden, een plek die voor de zon goed te bereiken is. Het nadeel van een zonnepaneel is alleen wel dat het geen energie oplevert wanneer de zon een dag niet schijnt. Gelukkig hebben we in Nederland genoeg zonnige dagen die hiervoor kunnen compenseren. De aanschaf van zonnepanelen is prijzig, toch is gebleken dat de kosten zich binnen een paar jaren al terugverdiend hebben. Hier hoef je dus niet over in te zitten.

Zonneboiler

Een zonneboiler is ook een goede optie. Het is een installatie waarbij de warmte van de zon wordt opgeslagen. Deze warmte kun je vervolgens weer gebruiken om al het water te verwarmen. Zelfs in de winter is het mogelijk om water te verwarmen op basis van Pure Energie. Ook een erg goede optie dus waarbij het dak van jouw woning onaangetast blijft. Daarnaast heeft een zonneboiler een enorm hoog rendement, iets dat veel mensen aanspreekt.

Warmtepomp

Als je een warmtepomp aanschaft zou je uiteindelijk volledig aardgas vrij kunnen leven. Dit kan wanneer je ook besluit te koken op een inductieplaat. De warmtepomp verkrijgt de warmte van de lucht, de bodem of water dat diep in de grond zit. Dit wordt vervolgens opgeslagen en gebruikt om aangename temperaturen in huis te kunnen leveren. Met een warmtepomp kun je niet alleen het hele huis verwarmen, maar ook het water! Het is een investering, maar een de aanschaf van een warmtepomp zal op lange termijn zeker baten en het rendement is hoog.
 Persoonlijke sites:
Geen persoonlijke sites

Actueel Nieuws:

Voetbal nieuws:
Eredivisie:

Voetbal nieuws:

Overige Sporten:

Gaming:

Politiek:

Bedrijven:

Computer, Gadgets & Internet:

Algemeen Nieuws:

TV / Media / Muziek:

Landen / Gebieden:

Provincies:

Steden:

Steden buitenland:

Overige Subsectie's:

En verder...
Copyright © 2001-2023 - Headliner.nl - Content & Design: Splendense - cookie instellingen
Hoe verduurzaam ik mijn woning? Headliner: Het laatste en meeste Hoe verduurzaam ik mijn woning? verzameld!