VOORPAGINA
ALLE SITES
INLOGGEN
REGISTREREN
SUGGESTIES
FORUM

Hoe kun je plasticvrij winkelen?


NL sectie's:
- Wereld
- Buitenland
- Binnenland
- Sport nieuws
    - Voetbal nieuws
    - Formule 1 nieuws
    - Wielrennen
    - Ajax nieuws
    - Feyenoord nieuws
    - PSV nieuws
- Economie
- Wetenschap
- Showbiz/Media
- Computer nieuws
- Gaming nieuws
    - PS4 nieuws
    - PS3 nieuws
    - Xbox One nieuws
    - Xbox 360 nieuws
- Hardware nieuws

Hoe kun je plasticvrij winkelen?

Steeds meer mensen koken thuis en zijn niet alleen trots op de gezonde maaltijden die ze maken, maar ook op de keuze om dit duurzaam te doen. Kiezen voor een levensstijl met weinig of geen afval omvat zeker plasticvrij shoppen. Het proces lijkt in eerste instantie misschien ingewikkeld, maar met een beetje vooruitdenken kan het eenvoudig en zelfs plezierig worden gedaan. Zo is het bijvoorbeeld verstandig om altijd je Burkely tas mee te nemen als je gaat winkelen, zo hoef je niet een plastic of papieren tas aan te schaffen als je een aankoop doet. Bij plasticvrij winkelen helpen de volgende tips ook:

Heroverweeg je gewoonten

Als het je doel is om je steentje bij te dragen aan de klimaatverandering, denk dan eens aan de middelen die worden gebruikt om elk type verpakking te maken. Het gebruik van een nieuwe papieren zak wordt bijvoorbeeld als afvalvrij beschouwd, omdat deze kan worden gerecycled. Die tas vereist echter nog steeds materialen en energie om te worden vervaardigd en getransporteerd en vervolgens opnieuw te worden gerecycled. Elke keer dat een boodschappentas wordt hergebruikt, is er minder impact op het milieu. Probeer je tas dus zoveel mogelijk te gebruiken als je gaat shoppen zodat je geen extra tassen hoeft te kopen.

Plan vooruit

Maak een snelle inventarisatie van je voorraadkast. Bekijk recepten die je van plan bent te maken en schrijf een boodschappenlijstje. Gewapend met je lijst, herbruikbare containers, gewassen hersluitbare zakken en een zwarte stift ben je klaar om het grote gangpad te betreden. Hete tip: houd een boodschappenlijstje op je koelkast en noteer dingen als ze op zijn.

Hergebruik wat je hebt

Wanneer je zakken die je al heeft hergebruikt, kun je zo weinig kopen als je nodig hebt, zonder een grote tas te verspillen die mogelijk verkrijgbaar is in de winkel voor bulkcontainers. Om te voorkomen dat hergebruikte zakken verkeerd worden gescand, gebruik je een zwarte stift om de streepjescode te bedekken. Hot tip: bewaar een zwarte stift in je handtas dames om je herbruikbare tassen te labelen.

Bouw je bewustzijn op

Door groot in te kopen, kun je het langzamer aan doen en de tijd nemen om de hoeveelheid die je koopt te kiezen in plaats van de standaardverpakking uit het schap te pakken. Je kunt alleen kopen wat je nodig hebt, waardoor je geen voedsel, geld en overtollige verpakkingen verspilt. Wees realistisch over het bedrag dat je koopt, omdat te veel kopen het budget kan breken en tot verspilling kan leiden.

Breid je bereik uit

Het kopen van droge goederen van bulkstations is een geweldige plek om te beginnen. Overweeg om vanaf daar bulkvloeistoffen te kopen, zoals olie, tamarisaus of appelciderazijn. Controleer je plaatselijke natuurvoedingswinkel voor ecostore-navulstations voor het in bulk kopen van lichaamsverzorgings- en schoonmaakproducten.

Gebruik een verpakkingshack

Bulkbakken zijn niet de enige plek om je plastic te verminderen. Vraag om vlees-, delicatessen- of bakkerijproducten om rechtstreeks in je eigen tas of glazen container te gaan. Broodzakken zijn geweldig om hier opnieuw te worden gebruikt.
 Persoonlijke sites:
Geen persoonlijke sites

Actueel Nieuws:

Voetbal nieuws:
Eredivisie:

Voetbal nieuws:

Overige Sporten:

Gaming:

Politiek:

Bedrijven:

Computer, Gadgets & Internet:

Algemeen Nieuws:

TV / Media / Muziek:

Landen / Gebieden:

Provincies:

Steden:

Steden buitenland:

Overige Subsectie's:

En verder...
Copyright © 2001-2023 - Headliner.nl - Content & Design: Splendense - cookie instellingen
Hoe kun je plasticvrij winkelen? Headliner: Het laatste en meeste Hoe kun je plasticvrij winkelen? verzameld!