VOORPAGINA
ALLE SITES
INLOGGEN
REGISTREREN
SUGGESTIES
FORUM

Het laatste nieuws


NL sectie's:
- Wereld
- Buitenland
- Binnenland
- Sport nieuws
    - Voetbal nieuws
    - Formule 1 nieuws
    - Wielrennen
    - Ajax nieuws
    - Feyenoord nieuws
    - PSV nieuws
- Economie
- Wetenschap
- Showbiz/Media
- Computer nieuws
- Gaming nieuws
    - PS4 nieuws
    - PS3 nieuws
    - Xbox One nieuws
    - Xbox 360 nieuws
- Hardware nieuws

Het laatste nieuws

Veel mensen volgen graag het nieuws. Door het nieuws te volgen heb je namelijk iets om over te praten, maar nieuws kan ook helpen om belangrijke beslissingen in het leven te nemen. Nieuws kan ook ontspanning zijn, zoals het verslag van een belangrijke sportwedstrijd lezen, zelfs als je hem al op tv hebt gezien. Maar hoe deden mensen dat vroeger, voordat er radio, tv, een krant of internet was?

Nieuws verspreiden
Als het gaat om nieuws verspreiden dan gaat dat tegenwoordig wel heel gemakkelijk. In de middeleeuwen werd het nieuws alleen mondeling verspreid. Men was afhankelijk van mensen die een bezoek brachten aan het dorp of de stad, zoals pelgrims, minstrelen, jongleurs of kooplieden. Zij brachten meestal nieuws uit andere regio’s mee en deelden deze informatie in de plaatselijke herberg. Kwam er niemand, dan hoorde je ook niets.

Het nieuws op de voet volgen
Tegenwoordig is dat wel anders. Zeker het internet heeft gezorgd dat je binnen de kortste keren op de hoogte bent van het laatste nieuws. Natuurlijk zorgt ook de radio, de televisie of de fysieke krant voor het laatste nieuws, maar op het internet kun je soms gewoon zelfs live het laatste nieuws volgen. Wat dat aangaat heeft het internet veel voordelen gebracht. We kunnen van alles vinden. Niet alleen nieuwsfeiten, maar je kunt hier bijvoorbeeld ook je favoriete (tweedehands) auto vinden. Als je ook daadwerkelijk die auto hebt gekocht, kun je op het internet de autoverzekering vergelijken of een paar nieuwe winterbanden bestellen. Of je boekt een vakantie via het internet. Het aanbod op het internet is breed en zeer divers. Een nadeel bij het nieuws wat je voorgeschoteld krijgt op het internet is soms het ontbreken van bewijs of het hier gaat om echt nieuws. Tegenwoordig wordt er namelijk ook veel fake-nieuws verspreid. Daarom blijft het altijd belangrijk om te weten of de bron van het nieuws is gecheckt.

Nieuws van de staat
Voor de komst van de krant werd belangrijk nieuws vaak door de staat voorgelezen. Vaak gebeurde dat op vaste tijden. Natuurlijk werd er destijds alleen nieuws verspreid wat de heersende elite belangrijk vond. Voor hen onbelangrijk nieuws werd alleen door de reizigers verspreid. Julius Caesar begon met dagelijkse berichten in 59 voor Christus. Deze mededelingen van de staat werd op publieke plaatsen opgehangen. In die tijd konden nog maar weinig mensen lezen of schrijven, dus niet iedereen kreeg het nieuws ook daadwerkelijk mee. Daarom kwamen er op een gegeven moment ook stadsomroepers.

Verlichting
Omdat de staat het nieuws verspreidde, konden ze ook makkelijk censuur toepassen. Dat werd anders toen de drukpers in gebruik werd genomen. Zeker tijdens de 18de eeuw, met de Verlichting, was er een luide roep om feiten en de waarheid op allerlei vlakken. Het nieuws uit binnen- en buitenland werd verspreid en voorgelezen door middel van pamfletten waardoor ook de ongeletterden op de hoogte werden gebracht.
 Persoonlijke sites:
Geen persoonlijke sites

Actueel Nieuws:

Voetbal nieuws:
Eredivisie:

Voetbal nieuws:

Overige Sporten:

Gaming:

Politiek:

Bedrijven:

Computer, Gadgets & Internet:

Algemeen Nieuws:

TV / Media / Muziek:

Landen / Gebieden:

Provincies:

Steden:

Steden buitenland:

Overige Subsectie's:

En verder...
Copyright © 2001-2021 - Headliner.nl - Content & Design: Splendense - cookie instellingen
Het laatste nieuws Headliner: Het laatste en meeste Het laatste nieuws verzameld!