VOORPAGINA
ALLE SITES
INLOGGEN
REGISTREREN
SUGGESTIES
FORUM

Drie verschillende motorverzekeringen


NL sectie's:
- Wereld
- Buitenland
- Binnenland
- Sport nieuws
    - Voetbal nieuws
    - Formule 1 nieuws
    - Wielrennen
    - Ajax nieuws
    - Feyenoord nieuws
    - PSV nieuws
- Economie
- Wetenschap
- Showbiz/Media
- Computer nieuws
- Gaming nieuws
    - PS4 nieuws
    - PS3 nieuws
    - Xbox One nieuws
    - Xbox 360 nieuws
- Hardware nieuws

Drie verschillende motorverzekeringen

Fijn een stuk rijden met je motor wordt een nog groter plezier wanneer die goed is verzekerd. In Nederland is het verplicht om een WA-verzekering af te sluiten wanneer je een motorvoertuig hebt. Hiermee vergoed je in ieder geval de schade aan een ander persoon of aan een ander voertuig. Daarnaast zijn er nog heel wat andere opties om je motor te verzekeren. Hieronder hebben we de verschillen op een rijtje gezet.

WA-verzekering

De wettelijk aansprakelijkheid verzekering is in Nederland verplicht. Met deze verzekering ben je verzekerd voor het maken van schade aan (spullen van) anderen. Als je een motor hebt, betekent dit dat de kosten gedekt worden als de bestuurder van je verzekerde motor schade maakt aan anderen. Denk bijvoorbeeld aan het botsen tegen een auto wanneer je je motor wil parkeren. Met deze verzekering ben je niet verzekerd voor de schade aan jouw eigen motor.

Aanvullende verzekering

Een aanvullende verzekering op de WA-verzekering is de motor-op-stalverzekering of de WA+ verzekering. Wanneer je deze aanvullende verzekering afsluit, ben je verzekerd voor bijvoorbeeld (poging tot) diefstal. Verder wordt een aanrijding met een dier of een brand in de motor vergoed met deze verzekering. Naast de motor zelf, zijn ook je accesoires verzekerd. Er zijn wel wat eisen voordat je een vergoeding krijgt. Zo is jouw motor soms niet verzekerd voor bevriezing of lekkage. Daarnaast valt slijtage of verkleuringen en schrammen ook niet altijd onder de verzekering. De hoogte van de vergoedde bedragen en het eigen risico verschillen vaak per verzekering.

Allrisk verzekering

De meest uitgebreide verzekering voor jouw motor is de allrisk verzekering. Hierbij wordt, naast de schade aan anderen, ook de schade aan je eigen motor vergoed wanneer je dit zelf maakt. Het perongelijk beschadigen van de lak van je motor of het raken van een paaltje tijdens het inparkeren: het is geen probleem met de allrisk verzekering. Bovendien krijg je een vergoeding wanneer je schade hebt aan je motor wanneer deze geparkeerd stond. Er zijn wel wat eisen voordat je een vergoeding krijgt. Zo moet jouw motor in de avond binnen worden gestald op het huisadres. Daarnaast moet je vaak jouw motor, naast het stuurslot, met een extra slot bevestigen aan de vaste wereld. De hoogte van de vergoedde bedragen en het eigen risico verschillen vaak per verzekering.

Motorverzekering vergelijken en afsluiten

Een WA-verzekering is in Nederland dus verplicht om af te sluiten wanneer je een motor hebt. Daarnaast zijn er verschillende aanvullende verzekeringen die waarschijnlijk bij jouw motor passen. Misschien helpt het je om online een motorverzekering te vergelijken. Je kan ook online je premie berekenen, dit doe je al met alleen je kenteken. Wanneer je alles op een rijtje hebt gezet kun je een motorverzekering afsluiten. Veilige kilometers!
 Persoonlijke sites:
Geen persoonlijke sites

Actueel Nieuws:

Voetbal nieuws:
Eredivisie:

Voetbal nieuws:

Overige Sporten:

Gaming:

Politiek:

Bedrijven:

Computer, Gadgets & Internet:

Algemeen Nieuws:

TV / Media / Muziek:

Landen / Gebieden:

Provincies:

Steden:

Steden buitenland:

Overige Subsectie's:

En verder...
Copyright © 2001-2023 - Headliner.nl - Content & Design: Splendense - cookie instellingen
Drie verschillende motorverzekeringen Headliner: Het laatste en meeste Drie verschillende motorverzekeringen verzameld!