VOORPAGINA
ALLE SITES
INLOGGEN
REGISTREREN
SUGGESTIES
FORUM

Dit zijn de tuintrends voor 2023


NL sectie's:
- Wereld
- Buitenland
- Binnenland
- Sport nieuws
    - Voetbal nieuws
    - Formule 1 nieuws
    - Wielrennen
    - Ajax nieuws
    - Feyenoord nieuws
    - PSV nieuws
- Economie
- Wetenschap
- Showbiz/Media
- Computer nieuws
- Gaming nieuws
    - PS4 nieuws
    - PS3 nieuws
    - Xbox One nieuws
    - Xbox 360 nieuws
- Hardware nieuws

Dit zijn de tuintrends voor 2023Hoewel de winter zich dit jaar goed laat zien en de verwachtingen zijn dat het nog wel even koud blijft, kan het geen kwaad om alvast naar de tuintrends voor 2023 te kijken. Met die informatie kun je immers alvast een paar voorbereidingen treffen om je tuin binnenkort lente- en zomerklaar te maken.

Voor 2023 zien we verschillende tuintrends, waarbij de natuurlijke tuintrend met veel planten, het gebruik van hout en andere natuurlijke materialen en ruimte voor insecten en dieren weer een belangrijke rol speelt. In dit artikel vertellen we je er meer over.

Ronde vormen verplaatsen zich van binnen naar buiten

Een van de meest opvallende tuintrends van dit jaar is die van de ronde vormen. Vorig jaar zagen we al dat organische en ronde vormen binnenshuis een ware hit waren. In 2023 worden die vormen ook naar buiten gebracht en kunnen ze worden gebruikt op zowel het balkon en het terras als in een kleine en grote tuin. Hierbij moet je onder andere denken aan prachtige organische vormen direct in de tuin, zoals ronde lijnen bij borderranden en ronde hoekjes die gevuld zijn met planten en bloemen.

Ook zien we deze trend terug bij de tuinmeubels die we dit jaar kunnen aanschaffen. Kies bijvoorbeeld voor een ronde tuintafel in plaats van voor een vierkante of een rechthoekige en kijk eens naar de mogelijkheid voor tuinkasten en andere accessoires die rond aflopen in plaats van hoekig. Daarmee krijgt de gehele tuin een veel zachtere eigenschap; iets wat heel goed past bij de moderne tijd.

Maak gebruik van hout waar dat mogelijk is

Het zijn niet alleen de ronde vormen die we in de tuinen terug gaan zien; het gebruik van hout is een blijvertje. Het is sowieso aan te raden om zoveel mogelijk natuurlijke materialen in je tuin te hebben in plaats van plastic spul. Het grote voordeel van natuurlijke materialen, zoals hardhout, is bijvoorbeeld dat het veel langer meegaat en dat het dus een duurzame keuze is. Ook past het veel beter bij een natuurlijke plek zoals een tuin.

Hardhout kun je op diverse manieren toepassen in een moderne tuin. Denk alleen al aan de mogelijkheid van het maken van een mooi houten vlonder of een stevige houten schutting. Natuurlijk kun je met hardhout en een beetje creativiteit ook de mooiste tuinmeubels maken, zoals een loungebank of een mooie tafel op wieltjes. Via Hardhoutdiscount.nl scoor je dergelijk hout met veel voordeel, zoals vlonderplanken, schuttingen en hout voor diverse soorten overkappingen.

Tuin als verlengstuk van je woonkamer

Over overkappingen gesproken: de tuin wordt tegenwoordig steeds vaker gebruikt als een soort verlengstuk van je woonkamer. Het is met name sinds de pandemie en de lockdowns zo dat we het groen om ons heen meer zijn gaan waarderen. Daardoor zijn we ook vaker buiten te vinden. Daar past een mooie, gezellige en comfortabel ingerichte tuin bij. Oftewel: zorg voor een paar fijne zitjes waar je lekker kunt eten, samen met je gezin kunt zijn of misschien zelfs even aan het werk kunt.

Denk aan een mooie (ronde) tafel met een paar ├ęcht goede stoelen, maar ook aan een zitplekje met een loungebank; bijvoorbeeld van hardhout. Een paar hangmatten zijn ook ideaal in een tuin; daar kun je lekker relaxen met een boekje of een podcast. Vergeet ook niet om voor voldoende stopcontacten te zorgen zodat je je telefoon op kunt laden of je laptop in kunt pluggen. Met een overkapping en een verwarming kun je in vrijwel ieder seizoen lekker buiten zitten.

Eten uit eigen tuin: begin een moestuintje

Een trend die tot slot ook erg interessant is, is de trend van de moestuin. Natuurlijk is een tuin puur voor de sier al erg mooi, maar hoe leuk is het om je eigen eten te verbouwen? Er zijn tegenwoordig zoveel mogelijkheden om je eigen bron van voedsel te maken; voor jezelf, maar ook voor de insecten en andere dieren die in je tuin komen. Kies bijvoorbeeld voor het telen van je eigen groente, fruit en diverse kruiden.

In de zomer is het heerlijk om je eigen verse fruit te kunnen plukken en eerlijk is eerlijk: het is ook wel heel bijzonder om een maaltijd samen te stellen met groente die je zelf geplant hebt. Op internet vind je ontzettend veel informatie over het beginnen met en het bijhouden van een moestuin. Je hoeft geeneens een grote tuin te hebben om dit te doen; ook op een balkon of in een kleine tuin kun je van alles telen.
 Persoonlijke sites:
Geen persoonlijke sites

Actueel Nieuws:

Voetbal nieuws:
Eredivisie:

Voetbal nieuws:

Overige Sporten:

Gaming:

Politiek:

Bedrijven:

Computer, Gadgets & Internet:

Algemeen Nieuws:

TV / Media / Muziek:

Landen / Gebieden:

Provincies:

Steden:

Steden buitenland:

Overige Subsectie's:

En verder...
Copyright © 2001-2023 - Headliner.nl - Content & Design: Splendense - cookie instellingen
Dit zijn de tuintrends voor 2023 Headliner: Het laatste en meeste Dit zijn de tuintrends voor 2023 verzameld!