VOORPAGINA
ALLE SITES
INLOGGEN
REGISTREREN
SUGGESTIES
FORUM

De impact van technologie op de hoeveelheid tijd die kinderen buiten doorbrengen


NL sectie's:
- Wereld
- Buitenland
- Binnenland
- Sport nieuws
    - Voetbal nieuws
    - Formule 1 nieuws
    - Wielrennen
    - Ajax nieuws
    - Feyenoord nieuws
    - PSV nieuws
- Economie
- Wetenschap
- Showbiz/Media
- Computer nieuws
- Gaming nieuws
    - PS4 nieuws
    - PS3 nieuws
    - Xbox One nieuws
    - Xbox 360 nieuws
- Hardware nieuws

De impact van technologie op de hoeveelheid tijd die kinderen buiten doorbrengenIn de afgelopen decennia is er een drastische verandering opgetreden in de manier waarop kinderen hun vrije tijd doorbrengen. Technologie heeft de manier waarop we communiceren, spelen en werken veranderd. Veel ouders maken zich zorgen over de impact van technologie op de hoeveelheid tijd die kinderen buiten doorbrengen en of ze wel genoeg lichaamsbeweging krijgen. In dit artikel zullen we kijken naar de effecten van technologie op de hoeveelheid tijd die kinderen buiten doorbrengen.

Hoeveel tijd brengen kinderen buiten door?

Voordat we de impact van technologie op de tijd die kinderen buiten doorbrengen bespreken, is het belangrijk om te begrijpen hoeveel tijd kinderen doorgaans buiten doorbrengen. Volgens onderzoek brengen kinderen in de leeftijd van 8 tot 18 jaar gemiddeld ongeveer 7 uur per dag door met behulp van elektronische apparaten zoals smartphones, tablets en computers. Dit is een enorme stijging ten opzichte van het afgelopen decennium en heeft gevolgen voor de hoeveelheid tijd die kinderen buiten doorbrengen.

In veel gevallen zijn kinderen nu meer geïnteresseerd in het spelen van videogames, chatten met vrienden op sociale media en het bekijken van video's op YouTube dan dat ze buiten spelen.

Technologie kan verslavend zijn

Een van de grootste zorgen van ouders is dat technologie verslavend kan zijn. Kinderen kunnen zo geobsedeerd raken door hun smartphones, computers en videogames dat ze het gevoel hebben dat ze niet zonder kunnen. Dit kan ervoor zorgen dat kinderen minder tijd buiten doorbrengen omdat ze meer tijd besteden aan hun elektronische apparaten.
Buitenspelen op een veiligere manier
Technologie kan er overigens ook voor zorgen dat kinderen veiliger zijn als ze buiten spelen. Niet alles is dus ‘negatief’. Ouders kunnen bijvoorbeeld een GPS horloge kind aanschaffen, om hun kinderen in de gaten te houden als ze buiten spelen. Dit is niet alleen voor de ouders een geruststellend idee, ook kinderen voelen zich hierdoor vaak een stuk veiliger.

Buitenspelen wordt weer leuk

Er zijn verschillende apps beschikbaar die kinderen helpen om meer buiten te spelen en actief te zijn. Bijvoorbeeld, sommige apps moedigen kinderen aan om hun stappen te tellen en hun activiteit bij te houden, terwijl andere apps kinderen helpen om nieuwe spelletjes te doen. Virtual Reality en Augmented Reality spellen kunnen kinderen aanmoedigen om meer tijd buiten door te brengen door ze te betrekken bij spellen die buiten worden gespeeld. Deze spellen maken gebruik van technologie om een virtuele wereld te creëren die kinderen stimuleert om buiten te spelen. Natuurlijk allemaal met een horloge van One2Track, zodat ze niet alleen plezier kunnen maken, maar ook altijd ‘onder toezicht’ van hun ouders zijn, gewoon voor de zekerheid!
 Persoonlijke sites:
Geen persoonlijke sites

Actueel Nieuws:

Voetbal nieuws:
Eredivisie:

Voetbal nieuws:

Overige Sporten:

Gaming:

Politiek:

Bedrijven:

Computer, Gadgets & Internet:

Algemeen Nieuws:

TV / Media / Muziek:

Landen / Gebieden:

Provincies:

Steden:

Steden buitenland:

Overige Subsectie's:

En verder...
Copyright © 2001-2023 - Headliner.nl - Content & Design: Splendense - cookie instellingen
De impact van technologie op de hoeveelheid tijd die kinderen buiten doorbrengen Headliner: Het laatste en meeste De impact van technologie op de hoeveelheid tijd die kinderen buiten doorbrengen verzameld!