VOORPAGINA
ALLE SITES
INLOGGEN
REGISTREREN
SUGGESTIES
FORUM

Crypto kopen: wat is de beste Exchange?


NL sectie's:
- Wereld
- Buitenland
- Binnenland
- Sport nieuws
    - Voetbal nieuws
    - Formule 1 nieuws
    - Wielrennen
    - Ajax nieuws
    - Feyenoord nieuws
    - PSV nieuws
- Economie
- Wetenschap
- Showbiz/Media
- Computer nieuws
- Gaming nieuws
    - PS4 nieuws
    - PS3 nieuws
    - Xbox One nieuws
    - Xbox 360 nieuws
- Hardware nieuws

Crypto kopen: wat is de beste Exchange?

Met zo’n gigantisch ruim aanbod aan verschillende brokers en exchanges kan het voor Nederlanders soms best een uitdaging zijn om een geschikt platform te vinden. Partijen als Samsung praten er tegenwoordig zelfs over om een eigen exchange te starten. We kunnen dus wel concluderen dat het aanbod aan exchanges groot is.
Daarom is het belangrijk wanneer jij cryptocurrency’s via een exchange aanschaft, dat je rekening houdt met een aantal belangrijke factoren. Het gaat hier niet alleen om veiligheid, beschikbaarheid van cryptomunten en kosten, ook de klantenservice van de exchange is een belangrijk onderdeel om naar te kijken. Als jij met een vraag zit, dan is het wel zo fijn dat je bij een klantenservice medewerker terecht kunt. In dit artikel vertellen we je meer over wat een crypto exchange nou precies is en welke exchange jij het beste kunt gebruiken om je crypto portfolio op te gaan bouwen.

Wat is een Crypto exchange?

Wanneer je in het bezit bent van cryptocurrency dan is het mogelijk om deze te versturen zonder de tussenkomst van een derde partij zoals een bank. Het kan natuurlijk best een uitdaging zijn om iemand te vinden die jouw Bitcoin wilt ruilen tegen Ethereum. Om deze reden zijn er exchanges ontstaan. Deze platformen functioneren als het ware als tussenpersoon tussen de koper en verkoper.

De meeste exchanges geven je dus de mogelijkheid om munten als Bitcoin van andere mensen te kopen die gebruikmaken van hetzelfde platform. Daarnaast zijn er platforms die uit eigen voorraad verkopen, echter zien we vaak dat de kosten hierbij wel een stuk hoger zijn.

Op het moment dat je cryptomunten koopt van iemand anders op hetzelfde platform betaal je daar kosten voor. Normaliter rekent de exchange handelskosten, een gebruikelijk tarief ligt dan ook tussen de 0,05% en 0,25% per transactie.

Zitten er een verschil tussen een exchange en een broker?

Veel mensen vragen zich af of er een verschil zit tussen een exchange en een broker. Zoals we eerder hebben uitgelegd brengt de exchange de koper en verkoper van cryptomunten samen. Het grote verschil met een broker is dat deze enkel cryptovaluta verkoopt.

Simpel uitgelegd plaatst een broker een order bij een exchange en telt hier dan vervolgens kosten bovenop. Het voordeel van een broker is dat je hier vaak kunt betalen met iDeal. Vraag jij je nu nog of je ook moet beginnen met kopen het kopen van crypto. Financer.com heeft hiervoor een handig artikel geschreven. Klik hier voor een overzicht van de voor- en nadelen van het kopen van crypto.

De beste drie crypto exchanges

Om vast te stellen welke crypto exchange nou het beste is hebben we meerdere Nederlandse crypto exchanges uitgebreid onderzocht. Onderstaand hebben we de drie beste exchanges op een rijtje gezet.

 • We beginnen met een van de meest bekende exchanges, namelijk Binance. Dit is misschien wel het allergrootste platform van de wereld als het gaat om crypto. Met over 600 beschikbare cryptomunten kan je hier terecht voor zowel bekende als onbekende munten. Naast het verhandelen van cryptomunten is het hier ook mogelijk crypto te staken, crypto leningen, creditcards en NFT’s.
 • De tweede exchange waar wij erg over te spreken zijn is Coinbase. Dit platform is naast Binance een van de grotere spelers wereldwijd. In de beginjaren was dit hét platform bij uitstek als je nog niet veel verstand van crypto had. Onder andere door de eenvoudige en gebruikersvriendelijkheid is dit een fijn platform. Door de jaren heen zijn de mogelijkheden bij Coinbase steeds meer uitgebreid. Zo is het tegenwoordig mogelijk om een crypto creditcard aan te vragen, is er een pagina beschikbaar waar je NFT’s kunt kopen en is er zelfs de mogelijkheid om crypto te verdienen door middel van staking.
 • De derde crypto exchange is eToro. Op eToro zijn alleen al meer dan 60 verschillende cryptomunten beschikbaar. Maar daar blijft het niet bij, zo is het mogelijk om via deze exchange ook te investeren in aandelen, ETF’s, valuta’s en grondstoffen. Het grote voordeel van eToro ten opzichte van veel andere exchanges is dat je hier geen fee betaalt op het moment dat je geld stort.
 •  Persoonlijke sites:
  Geen persoonlijke sites

  Actueel Nieuws:

  Voetbal nieuws:
  Eredivisie:

  Voetbal nieuws:

  Overige Sporten:

  Gaming:

  Politiek:

  Bedrijven:

  Computer, Gadgets & Internet:

  Algemeen Nieuws:

  TV / Media / Muziek:

  Landen / Gebieden:

  Provincies:

  Steden:

  Steden buitenland:

  Overige Subsectie's:

  En verder...
  Copyright © 2001-2023 - Headliner.nl - Content & Design: Splendense - cookie instellingen
  Crypto kopen: wat is de beste Exchange? Headliner: Het laatste en meeste Crypto kopen: wat is de beste Exchange? verzameld!