VOORPAGINA
ALLE SITES
INLOGGEN
REGISTREREN
SUGGESTIES
FORUM

3 tips om regenwater op te vangen


NL sectie's:
- Wereld
- Buitenland
- Binnenland
- Sport nieuws
    - Voetbal nieuws
    - Formule 1 nieuws
    - Wielrennen
    - Ajax nieuws
    - Feyenoord nieuws
    - PSV nieuws
- Economie
- Wetenschap
- Showbiz/Media
- Computer nieuws
- Gaming nieuws
    - PS4 nieuws
    - PS3 nieuws
    - Xbox One nieuws
    - Xbox 360 nieuws
- Hardware nieuws

3 tips om regenwater op te vangen

Regenwater is een uitstekende waterbron. Niet alleen voor de tuin. Je kunt het ook voor het toilet en het bad gebruiken. Als je hygiënische maatregelen neemt, kun je het zelfs drinken. Voor je huisdieren is het ook een goede bron van drinkwater. Regenwater is van zichzelf behoorlijk schoon en het is bovendien helemaal gratis. Het opvangen van regenwater maakt dat je meer zelfvoorzienend bent en in geval van nood altijd toegang hebt tot water. Dit zijn drie tips om regenwater op te vangen:

1. Kies een regenton die bij je past

Misschien denk je dat er maar één soort regenton is waaruit je kunt kiezen, maar niets is minder waar. Regentonnen zijn er in allerlei soorten en maten. Als je een regenton niet mooi vindt staan in je tuin, maak je er toch gewoon een plantenbak van? Er zijn speciale regentonnen waarin je planten kunt zetten. Ook oude wijnvaten doen vaak prima dienst als wateropvang. Kijk wat het beste bij jouw tuin past, zodat de regenton niet alleen functioneel is, maar ook een esthetisch element toevoegt aan je tuin.

2. Voorkom verontreiniging

Je hebt geen invloed op de kwaliteit van het regenwater zolang het nog niet in je regenton of put zit. Je kunt er wel voor zorgen dat de kwaliteit zo hoog mogelijk is als je het hebt opgevangen. Dat doe je door een regenton te kiezen die gemaakt is van een materiaal dat vrij is van giftige stoffen.
Ook belangrijk is dat de ton afgedekt is, zodat het water niet verontreinigd kan worden door blaadjes, insecten of takjes. Mocht je de ton open willen laten om nog meer regenwater op te vangen, gebruik dan een gaasrooster aan de bovenkant van de ton als filter. Kies hiervoor zo fijn mogelijk gaas. Dit houdt tegelijkertijd kikkers en insecten buiten die op stilstaand water afkomen.

3. Kies een goede plek

Wateropvangsystemen werken pas optimaal als ze onder de dakgoten worden geplaatst. Zorg voor een stevige, vlakke ondergrond of zet de ton op een plat en verhoogd oppervlak dat waterpas loopt. Je kunt ook regentonnen kopen die je aan de gevel kunt bevestigen. Zorg in ieder geval voor voldoende hoogte, zodat je gemakkelijk een emmer onder het kraantje kunt zetten. Je kunt ook een tuinslang aansluiten op je regenton. Dat is gemakkelijk als je het water vooral gebruikt voor de tuin.
 Persoonlijke sites:
Geen persoonlijke sites

Actueel Nieuws:

Voetbal nieuws:
Eredivisie:

Voetbal nieuws:

Overige Sporten:

Gaming:

Politiek:

Bedrijven:

Computer, Gadgets & Internet:

Algemeen Nieuws:

TV / Media / Muziek:

Landen / Gebieden:

Provincies:

Steden:

Steden buitenland:

Overige Subsectie's:

En verder...
Copyright © 2001-2023 - Headliner.nl - Content & Design: Splendense - cookie instellingen
3 tips om regenwater op te vangen Headliner: Het laatste en meeste 3 tips om regenwater op te vangen verzameld!